Vitae Taekwon-Do

Na ruim 26 jaar bij diverse Taekwon-Do verenigingen les te hebben gegeven, verhuisde ik, Peter Vergroesen, in 2008 naar Weert. Daar was nog geen ITF Taekwon-Do en dus besloot ik weer een eigen Taekwon-Do school op te starten.

Gestart werd bij Vitae Sport en Recreatie, een sportschool met een Budo afdeling. Na een kort gesprek was duidelijk dat Taekwon-Do welkom was bij deze sportschool. De naam Vitae Taekwon-Do was snel gevormd en officieel opgericht op 1 februari 2008.

Vitae betekent leven en geeft daarmee aan dat Taekwon-Do voor het leven is, een levensstijl.

Na een paar jaar ging de sportschool met een andere sportschool (Life Style) samen naar een mooi nieuw gebouw. De nieuwe naam werd Life Style Vitae. De Taekwon-Do afdeling bleef de naam Vitae Taekwon-Do gebruiken, omdat deze zowel in Nederland als in de ITF wereld zo bekend is.

Na het afsluiten van mijn HBO studie Natuurgeneeskunde in 2016, besloot ik om ook buiten Life Style Vitae Taekwon-Do lessen te gaan geven, om daarmee een breder publiek te bereiken.

De keuze viel op de Moesel sporthal, omdat die zaal gunstig ligt in de wijk, voldoende parkeermogelijkheden biedt en groot genoeg is voor de toekomstige uitbreidingen.
Omdat de Moesel sporthal zou worden afgebroken is Vitae Taekwon-Do in 2020 verhuisd naar de KEC sportzaal.
Na de zomervakantie van 2023 zijn de lessen uitgebreid naar de multifunctioneleruimte van Sporthal Aan de Bron.

 

Taekwon,

Sahyun Peter Vergroesen, VII Dan.
 

BTW nummer: NL001502133B57
KvK nummer: 14115432