Instructeur

Sahyun Peter Vergroesen

Uw instructeur: Sahyun (Master) Peter Vergroesen, VIII Dan.

In zijn visie is Taekwon-Do zeer goed voor zowel lichaam als geest.

Het houdt je jong en fit en zorgt ervoor dat je veel kan incasseren, zowel fysiek als mentaal.

Naarmate je langer meedraait in de Taekwon-Do wereld, blijkt steeds duidelijker dat Taekwon-Do niet alleen een zelfverdedigingskunst is, martial art, maar veel meer een levensstijl.

Op 7 november 1981 kwam hij in aanraking met Taekwon-Do. Vanaf die tijd is hij er fanatiek mee bezig. In 2003 sloot Taekwon-Do International Nederland (T.I.N.) zich aan bij de International Taekwon-Do Federation (I.T.F.), waardoor er belangrijke stijlwijzigingen moesten worden doorgevoerd.

Men ging weer terug naar het orginele Taekwon-Do van generaal Choi Hong Hi.

Vanaf dat moment is Sahyun Peter lid van het International Instructor Team en geeft hij samen met zijn collega’s landelijke technische trainingen voor alle bij T.I.N. aangesloten Taekwon-Doin in Nederland.

Hij is ook lid van de Nationale Dan-examen Commissie die landelijk Dan examens afneemt.
Tevens is hij lid van het hoofdbestuur van T.I.N.

 

Sahyun Peter Vergroesen, bij het Graf van generaal Choi Hong Hi in Pyongyang.

 
Sinds 2005 is hij ITF erkend Internationaal Instructeur en Internationaal A-scheidsrechter. In Nederland leidt hij de nationale scheidsrechters op.

In 2017 heeft hij de VII Dan, Mastergraad (Sahyun), behaald in Pyongyang (Noord Korea), bij de Koreaanse Grand Masters (IX Dan) Hwang Ho Yong en Kim Ung Chol.

Regelmatig traint hij met zijn mede instructeurs om zijn kennis en kunde up to date te houden, ook volgt hij elk jaar seminars bij Grand Masters.

Als internationale scheidsrechter is hij op honderden nationale en internationale wedstrijden actief geweest, waarvan vele malen op een E.K. en W.K.

 

 

In 2019 ontving hij de ITF  “Outstanding Instructor Medal” voor zijn jarenlange bijdrage aan de ITF.

In 2024 ontving hij van de I.T.F de eregraad VIII Dan.